Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC pod lola - warto?

Kłik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Szukam PC'ta do kupna, zeby cena była w miare odpowiednia. No i szukając znalazłem pewien. 
O co mi chodzi? Jako że nie jestem specjalistą od komputerów doradzili mi i mniej-więcej powiedzieli ile będę mieć FPS-ów i czy warto w ogóle ładować w to pieniadze. I tak przy okazji czysto formalnie powiedzieli, czy ten komputer będzie wstanie udźwignąć ciężar takich gier jak GTA 5 (o ile wyjdzie na PC) chociażby na niskich detalach. (to samo z lolem)

AMD Athlon 84 X2 5200+

NVIDIA GeForce 9600 GT
4GB RAM

Jesli to za malo to smialo pytajcie o wiecej. 

Dziekuje za odpowiedzi :) 

Jak smerfastycznie. Daj mi to, co mi się należy.

"Wiarę w Boga powinno tracić się tak jak pierwsze zęby".

Opublikowano

Lola uciągnie, ale o Gta i wszelkich innych nowych grach zapomnij.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

a ile fpsow tak na oko by bylo? 

Opublikowano

Powiedz ile kasy masz do przeznaczenia to ci powiem co można złożyć. Generalnie kupowanie byle szajsu bo mam aktualnie mało hajsu mija się z celem. Lepiej poczekać... albo kupić za hajs słabego procka i karty TYLKO procesor nowszej generacji z zintegrowaną kartą graficzną. Mi na I5 z integrą HD2000 wiedźmin 2 chodził xD.

Na main PC mam I7-3770K z integrą HD4000 to wiem tylko, że 60 lolów na nim chodziło bez problemu. Ale jak z innymi grami to nie wiem bo po paru dniach przyszła już zamówiona karta.

Tak więc moja propozycja :

Nie wrzucaj kasy w błoto.

Opublikowano

Powiedz ile kasy masz do przeznaczenia to ci powiem co można złożyć. Generalnie kupowanie byle szajsu bo mam aktualnie mało hajsu mija się z celem. Lepiej poczekać... albo kupić za hajs słabego procka i karty TYLKO procesor nowszej generacji z zintegrowaną kartą graficzną. Mi na I5 z integrą HD2000 wiedźmin 2 chodził xD.

Na main PC mam I7-3770K z integrą HD4000 to wiem tylko, że 60 lolów na nim chodziło bez problemu. Ale jak z innymi grami to nie wiem bo po paru dniach przyszła już zamówiona karta.

Tak więc moja propozycja :

Nie wrzucaj kasy w błoto.

Totalne bzdury. Widać że nie masz pojęcia o czym mówisz. HD4000 montowane w prockach pod s 1150, nie zapewnia nawet stałych 30 fpsów w lolu, wiec nie pieprz głupot...

@topic

Napisz w dziale komputery, tam ci pomogą.

Odkrywca
Opublikowano

a teraz z czego korzystasz?

Najlepiej teraz poczekać, po świętach elektronika pójdzie w dół (ceny). Jak chcesz składać po części pc'ta to Procek >ram > karta graficzna

Opublikowano

z czego korzystam... cóż powiem ci tak - jest 10 osób na midzie, wszyscy wszystkich biją, moje fpsy - 01 :) 

co do funduszy to jeszcze popytam ale ten komputer który przedstawiłem w topicu jest za 600 zł bez monitora. wg. mnie cena jest zadowalająca jeśli spojrzy sie na moj komputer. 

Opublikowano

Trochę małe fundusze. Kiedyś ktoś z forum mi to podesłał, ale nie kupiłem bo karta Radeon xD

ŚMICHŁĘ

Radeon robi z*******e karty graficzne, które gniotą Nvidie równo. Zarówno są lepsze jakościowo, jak i w stosunku cena/wyajność. Chwilowo troche zostało w tyle, bo nvidia wydała nową generacje kart, a AMD jeszcze nie .

@http://www.mpcforum.pl/user/842499-topic/' title='' id='anonymous_element_14631'>topic

Nie czytaj nic, co tutaj ci ktokolwiek napisze. Idz do działu komputery, tam dostaniesz odpowiedz, na temat, którego szukasz. Tutaj jedyne co uświadczysz, to beznadziejne posty 13 latków "specuf komputerofyh".

Opublikowano

ŚMICHŁĘ

Radeon robi z*******e karty graficzne, które gniotą Nvidie równo. Zarówno są lepsze jakościowo, jak i w stosunku cena/wyajność. Chwilowo troche zostało w tyle, bo nvidia wydała nową generacje kart, a AMD jeszcze nie .

@topic

Nie czytaj nic, co tutaj ci ktokolwiek napisze. Idz do działu komputery, tam dostaniesz odpowiedz, na temat, którego szukasz. Tutaj jedyne co uświadczysz, to beznadziejne posty 13 latków "specuf komputerofyh".

Wiesz, każdy ma swoje zdanie na temat karty graficznej, ja tam wolę nvidia. Wszystkie kompy jakie miałem, były z  kartą nvidia i dobrze się sprawowały.

xD

Odkrywca
Opublikowano

@topic

Taaak.. a sam nic nie wnosisz do tematu, tylko nabijasz sobie posty.

topic:

Dobrą opcją jest wyszukanie sobie  części, które Cie interesują. Idziesz do jakiegoś sklepu komputerowego i oni CI taki zrobią :)

Opublikowano

To jaki masz w końcu ten budżet? Bo na początku twierdzisz, że mały, a potem podajesz zestaw za 3 tysiące.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Totalne bzdury. Widać że nie masz pojęcia o czym mówisz. HD4000 montowane w prockach pod s 1150, nie zapewnia nawet stałych 30 fpsów w lolu, wiec nie pieprz głupot...

@topic

Napisz w dziale komputery, tam ci pomogą.

integra i7-2670QM 50-60 fps na wysokich 

Opublikowano

integra i7-2670QM 50-60 fps na wysokich 

Chyba gapiąc się w pustą przestrzeń bez jakiegokolwiek ruchu. Miałem niedawno nieprzyjemnośc grać na integrze g3220, teoretycznie mocniejszej o jakies 25% od twojej, i utrzymanie chociazby 20 fps w trakcie tealfighta było niemożliwe, a zdarzały się spadki do 2-3 fps. Także błagam, nie pierdol głupot.

Opublikowano

To jaki masz w końcu ten budżet? Bo na początku twierdzisz, że mały, a potem podajesz zestaw za 3 tysiące.

za 3 tysie? to "cudo" jest za 900 zł z monitorem, ale mozna kupic bez niego. cena jest tak niska ponoć dlatego, że te komputery są z ameryki a jest ich cała masa. 

Opublikowano

Chyba gapiąc się w pustą przestrzeń bez jakiegokolwiek ruchu. Miałem niedawno nieprzyjemnośc grać na integrze g3220, teoretycznie mocniejszej o jakies 25% od twojej, i utrzymanie chociazby 20 fps w trakcie tealfighta było niemożliwe, a zdarzały się spadki do 2-3 fps. Także błagam, nie pierdol głupot

gram w 1600x800 to trzeba wziąć pod uwagę ale tak jest często sterwoniki nvidi mi wysiadają i zamiast 60 fps mam 45-60,do 45 spada tylko w ostrzejszych momentach 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...